Ez a spanyolos chorizo és mozzarella omlett seperc alatt összedobható. Finom, laktató és ideális maradékok felhasználásához. Ropogós kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 75 g főző chorizo
- ½ mozzarella golyó (kb. 50 g)
- 2 marék spenót
- 4 db tojás
- Só, bors
Elkészítés
- A tojásokat pár csipet sóval enyhén felverjük.
- A chorizo bőrét lehúzzuk, és a húst egy serpenyőbe morzsoljuk.
- A serpenyőt közepes lángon felhevítjük, és hagyjuk, hogy a zsír kiengedjen.
- Amikor a chorizo kezd barnulni, hozzáadjuk a tojásokat, és egyenletesen eloszlatjuk.
- A hőfokot lejjebb állítjuk, majd a serpenyőt lefedjük.
- A mozzarellát felszeleteljük és egy-két perc múlva az omlettre helyezzük. További 2 percig sütjük, amíg kezd elolvadni, és a tojás felülete már nem kocsonyás.
- Rászórjuk a spenótot, ismételten lefedjük, hogy a pára alatt a spenót megfonnyadjon.
- Óvatosan félbehajtjuk az omlettet, fél percig így hagyjuk, majd egy tányérra átcsúsztatjuk.
- Félbevágjuk és zöldsalátával tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu