Érdemes néhány zacskó vegyes, konyhakész tenger gyümölcseit tartani a fagyasztóban, mert gyorsan és egyszerűen készíthetünk ezekből hétköznapi ételeket. Ez a mexikói chilis tenger gyümölcsei remek példa erre, ugyanis 15 perc alatt összedobható. Tálaljuk párolt rizzsel, lapos kenyérrel vagy tortilla tekercsben!
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- ½ teáskanál cayenne (vagy ízlés szerint több-kevesebb)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 konzerv koktélparadicsom (vagy 100 g friss)
- 1 konzerv feketebab, lecsepegtetve
- 1 kis konzerv csemegekukorica, lecsepegtetve
- 1 csomag vegyes tenger gyümölcsei (kb. 350 g)
- Tálaláshoz: korianderlevél vagy zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és óvatosan megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a fűszereket, és egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, keverjük még néhány másodpercig, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet. A konzerv dobozt megtöltjük vízzel, ezt is a lábasban öntjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük, hogy a mártás kissé redukálódjon.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát, még 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tenger gyümölcseit.
- Lefedjük le, felforraljuk és 2-5 percig főzzük. (Ha a tenger gyümölcsei mix előfőzött verzió, azaz nem nyers, akkor csak felmelegítjük, és lekapcsoljuk a tűzhelyt. A tengeri herkentyűket nem szabad túlfőzni!).
- Hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszert, ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu