Ez a vegán chili bab sült paradicsom mártásban a híres chili sin carne egyik fantasztikus verziója. A füstös ízt a sült zöldségek adják, amit akár előre is elkészíthetünk, utána az étel összedobása csupán 10 percet vesz igénybe. Laposkenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk. A vegetáriánus verziót tálaljuk tejföllel! Bulikra, összejövetelre is idális étel.
Hozzávalók
- 6 db közepes, érett paradicsom
- 1 nagy lilahagyma vagy két kicsi
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 chili paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv vesebab, lecsepegtetve
- 1 kis konzerv kukorica vagy 1 főtt kukorica szemei
- 1 marék korianderlevél
- Só, bors
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A paradicsomot négy, a hagymát nyolc gerezdre vágjuk, majd egy nagy tepsiben elrendezzük őket.
- Hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a fűszereket és olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk.
- Kb. 20 percig sütjük a sütő közepén, majd átkeverjük, és további 10 percig sütjük, amíg a paradicsom megpuhul.
- A keveréket egy robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a korianderleveleket, és addig pürézzük, amíg egy kissé érdes mártás kapunk.
- Megkóstoljuk, és kiegészítjük a fűszerezést, ha szükséges. Így le lehet hűteni vagy fagyasztani.
- A mártást egy lábasba töltjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett vesebabot és a kukoricaszemeket. Felforraljuk, és kb 2-3 percig főzzük, majd egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Vegán receptek
- Mexikói ételek
Zest.hu