A klasszikus chili con carne marhahússal készül, de ebben a receptben maradék sült kacsa húst alkalmazunk, így valójában chili con pato az igazi neve! Ez a chilis bab kacsával ideális a karácsonyi maradék sült kacsa vagy liba felhasználására, de elkészíthetjük 2 nyers kacsamellel is, amiket először egy serpenyőben bőrrel lefefé nézve süssünk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekere, és kövessük a receptet! Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 2 szál közepes sárgarépa
- 2 db közepes édesburgonya
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk csípős Chipotle paszta
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- Só & bors
- 1 darab fahéj kéreg
- 1 konzerv paradicsom
- 1 konzerv fekete bab
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 nagy bögre apróra vágott sült/grillezett kacsa
- Friss korianderlevél és zöldcitromlé a tálaláshoz
Elkészítés
- A sárgarépát, paprikát és az édesburgonyát meghámozzuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
- A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy evőkanál olívaolajat egy nagy, vastag aljzatú lábasban felhevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Miután üvegesre dinszteltük, hozzáadjuk a sárgarépát, édesburgonyát és a kaliforniai paprikát, és pár percig keverjük.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, chipotle pasztát és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a konzervdoboz segítségével annyi vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
- Felforraljuk, majd 20 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett feketebabot és a kukoricát.
- További 10 percig főzzük, majd belekeverjük a felaprított kacsahúst, amit néhány percig átmelegítünk.
- Egy kifacsart zöldcitrom levével és a tetejére szórt apróra aprított korianderlevéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu