Ez a pikáns céklás édesburgonya puffancs hasonlít a rösztihez – tehát tojás-, glutén- és tejmentes –, de egészségesebb. Tálalhatjuk harapnivalóként egy aperitif kíséretében, vagy előételként zöldsalátával vagy pogácsaként zsemlében, lapos kenyérben, tortilla tekercsben is.
Hozzávalók
- 1 lilahagyma
- 2 bébi cékla
- 2 közepes édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 cm gyömbér, reszelve
- ½ csésze csicseriborsó liszt
- Só, bors
- ½ teáskanál chili por (vagy több ízlés szerint)
- ½ teáskanál kurkuma por
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- Meghámozzuk, majd sajtreszelővel lereszeljük a céklát és az édesburgonyát. Összekeverjük a hagymával, megsózzuk, és egy szűrőbe tesszük. 10 percig pihentetjük, majd kinyomjuk a szűrőn keresztül a folyadékot.
- A keveréket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd a kurkumát, chiliport és a csicseriborsó lisztet. Jól összekeverjük.
- Egy wokban vagy mély serpenyőben kevés növényi olajat hevítünk. A masszából az olajba kanalazunk halmokat, amiket enyhén lelapítunk a kanál aljával. Körülbelül 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is ropogósra sütjük.
- Papír törölközővel kibélelt tányérra kiszedjük őket és további puffancsokat sütünk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu