Ez szuper egyszerű cékla, feta és uborka saláta nagyon jól esik meleg nyári napokon – akár önmagában ebédre (egy szelet rozskenyérrel), vagy köretként grillezett csirke vagy bárányhús mellé. Használhatunk előfőzött vagy maradék sült céklát, de a boltban kapható pácolt-főtt cékla is jó recepthez. Mindössze 10 perc alatt készen van!
Hozzávalók
- 2 főtt vagy sült cékla
- ½ kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- ½ evőkanál olívaolaj
- ½ evőkanál dióolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- ½ teáskanál méz (kb.)
- 50 g feta
- Menta levelek
Elkészítés
- A céklát apró kockákra vágjuk majd ezeket egy keverőtálba szórjuk.
- Az uborkát függőlegesen félbevágjuk, majd kikanalazzuk a magos, puha húsát.
- Az uborkát felkockázzuk és a céklához adjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a salátához.
- Hozzáadjuk az olajokat, ecetet és a mézet, majd sózzuk, borsozzuk.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk az édességet és/vagy az ecetet.
- Közvetlenül tálalás előtt a sajtot a tetejére morzsoljuk, és mentalevéllel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu