Ez a cékla és retek saláta kecskesajttal egy laza, könnyű étel. Elkészíthetjük konyhakész pácolt vagy ecetes céklával, de természetesen a házilag sült/pácolt verzió a legfinomabb. Tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként grillezett húsok/halak mellé.
Hozzávalók
- 4 sült bébi cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék retek
- 1 marék vegyes salátalevél
- 50 g kecskesajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 tk feketekömény (Nigella) mag
- Néhány menta vagy zöldpetrezselyemlevél
Elkészítés
- A céklát, hagymát (félbe vágva) és fokhagymát (mindkettőt héjjal) a sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A hűtőszekrényben max 3 napig lefedve tároljuk.
- A céklát és a retket gerezdekre vagy szeletekere vágjuk.
- A salátaleveleket egy tányérra szórjuk, majd a tetején elrendezzük a céklát és a retket.
- Eltávolítjuk a fokhagyma és a hagyma héját. A hagymát szeletekre vágjuk, és a fokhagyma húsát pépesítjük. A saláta tetejére szórjuk a hagymát, majd a sajtot rámorzsoljuk.
- Az olajat, fokhagymát és a balzsamecet összekeverjük, majd a salátára öntjük.
- Végül megszórjuk a köménymaggal, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu