Ez az egyszerű cékla, dió és feta saláta ideális a téli hónapokban, ráadásul egészséges is! Öt perc alatt összedobható, így ideális köretként, és akár egy ünnepi menü keretében is találhatjuk.
Hozzávalók
- 2 marék zsenge saláta levél
- ½ nyers cékla, gyalulva
- 2 főtt/sült bébi cékla (nem ecetes cékla!)
- 50 g dió, enyhén pirítva
- 50 g feta
- 1 marék kimagozott olajbogyó (zöld vagy fekete)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 tk dióolaj
- 2 tk balzsamecet
- 1 teáskanál folyékony méz (narancsvirág vagy akácfa)
Elkészítés
- Az öntetet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk – megkóstoljuk, ízlés szerint kiegészítjük. Félretesszük.
- A főtt céklát vékony gerezdekre vágjuk.
- A salátaleveleket egy tálra szórjuk, a tetején elrendezzük a cékladarabokat, diót és olajbogyókat. A fetát rámorzsoljuk.
- Közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk az öntettel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu