
Ez a cajun csirkecomb krumplival egyszerre készül el, így egy tuti egyszerű egytálételről van szó. Különlegessé teszi a házilag kikevert cajun fűszerkeverekék, amit más ételhez is hasznosíthatunk. Ropogós zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 db egész csirkecomb vagy 4 db alsó-felső comb
- 2 db közepes burgonya
- 2 db közepes édesburgonya
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek Cajun fűszerezés
- só és frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- Tálalás: apróra vágott friss zöldpetrezselyem vagy koriander (elhagyható)
Cajun fűszerkeverékhez:
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagyma por
- 1 tk fűszerpaprika
- ½ tk szárított oregánó
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- ½ teáskanál cayenne paprika
Elkészítés
- A cajun fűszerkeveréket kikeverjük. Kimérünk 1 evőkanálnyit, a többit egy kis üvegbe tesszük, és egyéb ételekhez felhasználjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Az édesburgonyát és a burgonyát falatnyi kockákra vágjuk (nem kell meghámozni, ha bio).
- A csirkecombokat egy nagy tepsibe tesszük.
- A zöldségeket a csirke köré szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségeket és a csirkecombokat jól bemasszírozzuk az olajos fűszerekkel.
- A tepsit a sütőbe tesszük 30 percre.
- Közben a hagymát 4 gerezdre vágjuk, a kaliforniai paprikát pedig falatnyi darabokra.
- A tepsit kivesszük a sütőből és hozzáadjuk a paprikát és a lilahagymát, majd jól összekeverjük. Visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig sütjük, amíg a csirke és burgonya rendesen átsült és szép barna lett.
- Apróra vágott zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
