Ez a burgonyasaláta makrélával kiegészítve egy egészséges verzió. Ideális őszi ebédre vagy laza vacsorára. Használhatunk a maradék főtt burgonyát, vagy előfőzhetjük órákkal korábban. Ami a céklát illeti, én vörösborecetben és borókában pácolt bébi céklát használtam – de bármi hasonló megteszi, vagy csak balzsamecet adjunk a főtt céklához. Ha nincs friss tormánk, használhatunk egy kanál konzerves reszelt vagy ecetes tormát is.
Hozzávalók
- 2 bögre kockákra vágott főtt és lehűtött burgonya
- 1 szelet füstölt makréla filé
- 4 lila vagy normál újhagyma
- 3 db cékla (fűszeres ecetben pácolva)
- 1 ecetes uborka
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet vagy balzsamecet
- Friss torma, reszelve (elhagyható)
Elkészítés
- A megfőtt és kihűlt burgonyát falatnyi nagyságú kockákra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük őket.
- A füstölt makréla bőrét eltávolítjuk, majd a húsát apró darabokra szaggatjuk. Ezeket a burgonyához adjuk.
- A hagymát, céklát és az uborkát apróra vágjuk. Ezeket is a salátához adjuk.
- Hozzáadjuk az olajat és az ecetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összekeverjük.
- Ízlés szerint adunk hozzá egy kis reszelt tormát.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu