A brokkolini egy gyengéd szárú brokkoli fajta, ami elsősorban Ázsiában népszerű. Mivel hosszú, vékony és lágy a szára, így rövid ideig kell főzni. Ez a brokkolini tojással és füstölt lazaccal tálalva ideális villásreggelire vagy brunch-ra. Előétel is lehet egy ünnepi menüben, például húsvétkor, anyák napján vagy évfordulókon. Pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 nagy marék rukkola levél
- 4 szelet füstölt lazac
- 100 g gyengéd szárú brokkoli avagy broccolini
Az öntethez:
- 1 tk dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- Őrölt bors
Elkészítés
- A tojásokat egy lábas hideg vízbe tesszük, és felforraljuk. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, lefedjük a lábast, és hét percig pihentetjük.
- A tojásokat hideg vízzel leöblítjük majd 10 percig hideg vízben tartjuk őket.
- A brokkolit forrásban lévő víz fölött körülbelül 5 percig pároljuk.
- Amikor egy villa könnyen átszúrható a szárán, akkor hideg víz alatt egyből leöblítjük.
- Közben az öntetet kikeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk.
- Megpucoljuk a tojásokat, és félbe vagy gerezdekre vágjuk őket.
- Egy marék rukkolalevelet szórunk egy tálra, majd a tetején elrendezzük a brokkolini darabokat.
- A füstölt lazacot kis csíkokra tépdeljük, és ezeket a brokkolira szórjuk.
- Végül a tojásokat a lazac és a brokkoli közé tesszük, majd lelocsoljuk az öntettel.
- Frissen őrölt borssal meghintjük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu