
Ez a brokkoli, zöldborsó és paszternák krémleves fél órán belül az asztalon lehet, így tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Vegán, alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, így ideális egészségtudatos vagy számos diétát követők számára (pl növényi alapú, alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes, tejmentes stb).
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy paszternák
- 1 fej brokkoli
- 2 csésze zöldborsó
- 600 ml alaplé (kb.)
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál aprított friss zöldfűszer (például zöldpetrezselyem, koriander, menta, kapor)
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy lábasban alacsony hőfokon felhevítjük az olívaolajat, és 5 percig puhára sütjük a hagymát és a fokhagymát.
- Közben meghámozzuk és felkockázzuk a paszternákot, majd hozzáadjuk a hagymához. Még 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az alaplevest és felforraljuk.
- 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, hozzáadjuk az ecetet és a friss zöldfűszert, majd botturmix segítségével addig pürézzük, amíg egy krémes levest kapunk. Ha túl sűrű a leves, adhatunk hozzá még alaplevest.
- Melegen, zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
