A jó minőségű, azaz minimum 30 napig érlelt marhahúst nem szokás, sőt nem szabad pácolni és túlfűszerezi. Ez a borsos mustáros steak egy francia-angol alaprecept, amit különböző mártásokkal, feltétekkel és köretekkel szokás tálalni. A recept rendkívül egyszerű, de kimondottan fontos a hús minősége. A mustárhoz adhatunk fokhagymaport vagy darált fokhagymát. Salátával és hasábburgonyával tálaljuk, de fel is szeletelhetjük vékonyan, ami ideális salátákba vagy szendvicsekbe.
Hozzávalók
- 1 nagy, vastag érlelt marha steak (bélszín vagy hátszín)
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen őrölt bors
Elkészítés
- A mustárt és az olívaolajat összekeverjük.
- A húst egy papírtörlővel szárazra töröljük (fontos, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen).
- Egy serpenyőt, grillserpenyőt vagy grillsütőt felmelegítünk.
- A hús mindkét oldalát mustárral bekenjük, majd rászórjuk a tört borsot. Sózni nem kell, mert a dijoni mustár sós.
- A hús mindkét oldalát 30 másodpercig sütjük, így a húsrostokat lezárjuk – majd percenként megfordítjuk. A sütés ideje a hús vastagságától függ, és attól, hogy mennyire átsülve kedveljük (a medium well/rare az optimális).
- Néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
Kapcsolatos receptek