Ez a borban pácolt bárányszelet nagyon finom és tuti egyszerű! Bármilyen száraz fehérbor használható a recepthez, de természetesen ne a legjobb minőségű bort alkalmazzunk pácoláshoz! Salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 bárány steak (comb vagy lapocka)
- 150 ml fehérbor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 szál (citrom)kakukkfű, csak a levelek
- 1 gerezd fokhagyma
- Őrölt bors
- Tengeri só
Elkészítés
- A hússzeleteket egy sekély edénybe tesszük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Legalább két órán át pácoljuk, maximum egy éjszakán át. Sütés előtt szobahőmérsékletre felengedjük.
- Közepes hőfokon felhevítünk egy serpenyőt, a grillsütőt vagy egy grillserpenyőt.
- A hússzeleteket vastagságtól és ízlésünktől függően 2-5 percig sütjük mindkét oldalukon.
- Tálalás előtt 5 percig pihentetjük letakarva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu