Egy laza hétvégi reggelire vagy uzsonnára ideális a muffin vagy püspökkenyér. Ez a vegán bodzás-mandulás zabpehely süti valójában muffin tésztára alapszik és mini kenyér formában sül. Ha nincs ilyen, használhatunk szilikon muffinformákat is. Nagyon egyszerű, finom és mindenmentes süti.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 tk fahéj
- 2 csésze zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 alma meghámozva és lereszelve
- 1 evőkanál bodzaszörp
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 csésze mandulatej
- ½ csésze mandula pehely
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Kivajazunk 4 mini kenyérsütőformát, majd kibéleljük őket sütőpapírral.
- A banánt villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, zabpelyhet és az őrölt mandulát.
- Összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, bodzaszörpöt, olajat és annyi mandulatejet, hogy egy ragacsos, nem túl sűrű tésztát kapjunk.
- Beleforgatjuk a mazsolákat, majd a keveréket a mini sütőformákba kanalazzuk.
- A sütő közepén 15 percig sütjük, majd a sütiket megszórjuk mandulapehellyel, és további 3-5 percig sütjük, amíg a manduladarabkák aranybarnák nem lesznek.
- A tepsiben hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szobahőmérsékleten tálaljuk, esetleg kevés bodzasziruppal leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu