
Ez a bodzás-málnás amerikai palacsinta egy finom, nyári verzió, amely ideális reggelire és uzsonnára, de akár desszertként is tálalhatjuk vaníliakrémmel vagy fagyival a nyári hónapokban.
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej vagy növényi tej, ha szükséges
- 2 kis tojás
- 3 evőkanál bodzaszörp
- 1 csésze málna
- 1 tk vanília esszencia
- ½ citrom leve
- 1 tk olaj
- Olaj a sütéshez
- Tálaláshoz: friss málna, juharszirup
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy turmixgépbe vagy mixerbe teszünk, és addig pürézzük, amíg egy sűrű, krémes masszát nem kapunk.
- Ha az időnk engedi, 10 percig pihentetjük.
- Egy palacsintasütőt kissé kiolajozunk, majd közepes lángon felhevítjük.
- A tésztából halmokat pakolunk a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy kör alakúra szétterüljenek. (Vagy alkalmazhatunk szilikon palacsinta formákat).
- Körülbelül egy perc múlva megfordítjuk őket, és további egy-két percig sütjük, amíg mindkét oldalon szép barnák lesznek.
- Egy tányérra kiszedjük őket, majd további palacsintákat sütünk a maradék tésztából.
- Juharsziruppal vagy mézzel lecsurgatva és néhány friss málnával tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
