A Bloody Mary leves a világszerte népszerű koktél téli verziója, amit melegen fogyasztunk. Ideális parti ital, ráadásul vodka nélkül is finom, így az alkoholt nem kedvelők is élvezhetik a különleges ízét.
Hozzávalók
- 2 tk olívaolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- Fél liter paradicsomlé
- Fél liter paradicsompüré (passata)
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1 citrom leve
- Tabasco
- Zellerszár
- Vodka
Tormás krém
- 3 ek görög joghurt
- 1 ek ecetes tormaszósz
Elkészítés
- A fokhagymát préseljük, majd az olajjal egy lábasban felmelegítjük. Amikor fokhagyma sistereg, beleöntjük a paradicsom levet és pürét. Kb 10 percig rotyogtatjuk – ne engedjük felforrni.
- Hozzáadjuk a Worcestershire szószt, citromlevet – sózzuk borsozzuk.
- A joghurtot elkeverjük a tormaszósszal.
- Hőálló poharakba 1-1 ek vodkát töltünk, erre merőkanállal levest töltünk, majd ízlés szerint néhány csepp Tabascot.
- Zellerszárral tálaljuk.
Tippek
- Természetesen tálalhatjuk vodka nélkül is azok számára, akik nem ihatnak alkoholt.
- A zellerszárt felszeletelhetjük, ezt szórjuk az italba – vagy a leveles végét tegyük a poharakba!
- A tabascot tálalás előtt is a levesbe keverhetjük – de ne csepegtessünk bele sokat, mert nem mindenki kedveli erősen! A csípős ízek kedvelő számára tegyük a Tabascot az asztalra.
- A Bloody Mary leves, vodkával és anélkül is, remek parti ital a téli ünnepek alatt. Továbbá ideális melegítő, immunerősítő leves influenza, megfázás ellen.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu