Ez a bazsalikomos csirkemell ideális hétköznapi vacsorára vagy laza hétvégi ebédre. Futóbabbal készítettem, de a zöldbab, lóbab vagy cukorbab is jó. Tálaljuk gnocchival, tésztával, tört vagy főtt burgonyával. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a csirkét!
Hozzávalók
- 2 csirkemell filé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre apróra vágott paradicsom vagy koktélparadicsom
- 1 bögre apróra vágott futóbab
- Friss Bazsalikom levelek
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- parmezán sajt (elhagyható)
- Só bors
- Balzsam máz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A hagymát vékony gerezdekre vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
- A futóbabot 3 cm-es darabokra vágjuk, majd ezekkel egy tepsit kibélelünk.
- A tetejére szórunk néhány bazsalikomlevelet, majd ráhelyezzük a csirkemelleket és elrendezzük a hagymát és a paradicsomot köröttük.
- A fokhagymát rászórjuk a zöldségekre, majd sózzuk, borsozzuk, olajjal és balzsamecettel leöntjük az egészet.
- A tepsit alufóliával lefedjük és betesszük a sütőbe kb 20 percre, amig a csirke rendesen átsült.
- A fóliát eltávolítjuk, majd reszelt Parmesan sajttal megszórjuk, és további 2-5 percig sütjük, amíg a sajt megolvad.
- Tetejére szórt bazsalikomlevelekkel, és balzsammázzal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu