Ez a vegán banános zabkása 15 percen belül elkészül. Használhatunk gluténmentes zabkását, és ízlés szerint más feltétekkel is tálalhatjuk (mint pl. dió, aszalt gyümölcsök, joghurt stb.) Elkészíthető növényi alapú tejjel is (pl madula, zab, szója, mogyoró), ha a tejtermékek gondot okoznak vagy vegán étrendet követünk.
Hozzávalók
- 1 bögre hengerelt zabkása (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk fahéj
- 2,5 bögre tej vagy mandulatej
- 2 közepesen érett banán
- 2 evőkanál juharszirup
- 4 datolya, apróra vágva
- 2 evőkanál kevert tök és napraforgómag
- 1 tk őrölt chia mag
- Juharszirup vagy méz (opcionális)
Elkészítés
- A zabkását egy lábasba szórjuk, és belekeverjük fahéjat.
- Hozzáadjuk a (mandula)tejet, majd bekapcsoljuk a tűzhelyt a lábas alatt.
- Közben egy banánt villával pépesítünk, majd hozzáadjuk a zabkásához.
- Alacsony hőfokon körülbelül 6 percig főzzük, időnként megkeverve. Adjunk hozzá még tejet, ha túl sűrű!
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, majd fedő alatt 5 percig pihentetjük.
- A másik banánt felszeleteljük.
- A zabkását két tányérba kanalazzuk, a tetejére helyezzük a banánszeletket.
- A banán köré szórjuk a magokat, majd hozzáadjuk az apróra vágott datolyát.
- Ízlés szerint meglocsoljuk juharsziruppal vagy mézzel.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu