Ez a tejementes banános gofri eperkompóttal télen-nyáron elkészhíthető. Tökéletes hétvégi reggelire vagy brunchra, különösen évfordulókon, Anyák napján, Valentin-napon stb. Desszertként is tálalhatjuk tejszínhabbal, vaníliafagylalttal vagy vaníliamártással.
Hozzávalók
- 1,5 csésze liszt
- 2 érett banán
- 2 tk sütőpor
- 1 csésze mandulatej
- 1 nagy tojás
- 1 evőkanál olaj
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- Az eperkompóthoz:
- 1 bögre eper (lehet fagyasztott is)
- ½ citrom leve
- 2 tk vanília esszencia
- Víz
Elkészítés
- A banánt, tojást, vaníliát, olajat és a tejet egy mixerbe tesszük. Néhány másodpercig pürézzük, amíg sima, krémes masszát kapunk.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd még néhány másodpercig keverjük. Adhatunk hozzá még kevés tejet, ha szükséges – sűrű, de önthető tésztát kell kapnunk.
- A gofrisütőt bemelegítjük. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát, majd lezárjuk. A gép használati utasításait követve a gofrit körülbelül 5 percig sütjük – aranybarnának és ropogósnak kell lennie. A keverékből 3 vagy 4 gofrit lehet készíteni (a gép méretétől függően).
- Közben elkészítjük az eperkompótot.
- Az epret félbevágjuk, és egy kis serpenyőbe tesszük. Adunk hozzá kevés citromlevet, vaníliát és néhány csepp vizet. Adhatunk hozzá kevés cukrot is, ha az eper nem édes és érett. Körülbelül 5 percig főzzük, amíg az eper megpuhul, és sűrű mártás lesz körülötte.
- A gofrit az eperrel és a mártással tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu