Ez a balzsamecetes szójabab és paradicsom saláta egy japán és olasz fúzió, ami könnyen elkészíthető, vegán, gluténmentes és szuper egészséges is. Ideális partikra, grillezésre, piknikre vagy köretként sültek mellé.
Hozzávalók
- 1 bögre friss vagy fagyasztott szójabab (edamame)
- 200 g vegyes koktélparadicsom
- ½ kígyóuborka
- 4-6 szál újhagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 nagy marék rukkola levél
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 tk agavé szirup (elhagyható)
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
Elkészítés
- A szójababot forrásban lévő vízben vagy gőzölgő víz felett megfőzzük. Ne legyen túl puha, maradjon kissé harapós!
- Közben függőlegesen félbevágjuk az uborkát, kikanalazzuk a puha húsát, majd félhold alakra vágjuk.
- Az újhagymát és a pirospaprikát felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk.
- A babot hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
- Egy keverőtálba szórjuk a babot, és hozzáadjuk az ecetet, agávét, olívaolajat, citromlevet és a sózzuk, borsozzuk. Óvatosan beleforgatjuk a többi zöldséget. Tálalásig pihentetjük.
- A rukkola leveleket egy nagy tálba vagy tányérokba szórjuk. Elrendezzük rajtuk a zöldségeket, majd lelocsoljuk a maradék öntettel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu