Ez a balzsamecetes zeller coleslaw saláta tej- , glutén- és majonézmentes, így ideális diétázók számára. Nagyon könnyen összedobható – tökéletes bulikra, grillezésre, piknikre és kirándulásokra.
Hozzávalók
- ½ fej zellergumó
- ½ fehér káposzta
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- ½ evőkanál olívaolaj
- ½ evőkanál dióolaj
- 1 teáskanál méz
- Só, bors
- 2 evőkanál enyhén pirított dió (vagy mandula pehely)
Elkészítés
- A zellert, sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Ezeket egy tálba szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az ecetet, olajat és a mézet. Jól összekeverjük.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészítjük ecettel, mézzel, stb.
- A diót enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához.
- Hagyjuk pihenni a salátát legalább 30 percig, de akár 2 órán keresztül is lehet.
- Friss bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu