
Ez az olaszos balzsamecetes paradicsom és uborka saláta ideális bulikra, kerti partikra, vendégváró vacsorákra, piknikre vagy hétköznapi étkezésre. Lehetőleg kiváló minőségű balzsamecetet és édes, érett paradicsomot használjunk – vagy adjunk egy kis mézet az öntethez!
Hozzávalók
- ½ kígyóuborka
- 1 csésze koktélparadicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
Az öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1,5 evőkanál balzsamecet
- Méz ízlés szerint (ha szükséges)
- Só & bors
Elkészítés
- A paradicsomokat félbevágjuk és egy tálba tesszük.
- Az uborkát hosszában kettévágjuk, majd kikanalazzuk a puha, magos húsát. Az uborkát apró kockákra, vagy félhold alakú szeletekre vágjuk, és a paradicsomhoz adjuk.
- A hagymát felaprítjuk vagy vékonyan felszeleteljük, és hozzáadjuk a salátához.
- Az öntetet összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Megkóstoljuk, és ha nem elég édes, adunk hozzá egy kis mézet.
- A bazsalikomleveleket a salátára szórjuk, majd az öntettel lelocsoljuk és összekeverjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
