Ez a mexikói stílusú bagel tojással és feketebab salátával tökéletes egy hétvégi reggelire vagy brunchra. A babsaláta előző eset már elkészíthető, bár az avokádót és a zöldfűszert közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá! Ami a tojást illeti, az lehet főtt, buggyantott vagy tükörtojás, de akár rántotta is – én tükörtojással készítettem.
Hozzávalók
- 2 bagel (ami lehet glutén-mentes is)
- 2 db tojás
A babsalátához:
- 1 fekete bab konzerv, lecsepegtetve
- 1 fej mogyoróhagyma vagy ½ fej lilahagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 avokádó
- 1 marék paradicsom
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- Só & bors
- 1 csipet cayenne paprika
- 1 zöldcitrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- Először elkészítjük a salátát.
- A babot leszűrjük, és egy keverőtálba szórjuk.
- A hagymát és a pirospaprikát apróra vágjuk, majd a babhoz adjuk.
- A paradicsomot felezzük vagy negyedeljük, majd a babhoz adjuk.
- Meghámozzuk, majd felkockázzuk az avokádót, és a babhoz adjuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket, olajat, a lime levét, majd óvatosan összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és esetleg adunk még hozzá chilit. Belekeverjük az apróra vágott zöldfűszert. Pihenetjük.
- A tojásokat ízlés szerint megfőzzük vagy kisütjük. (Ez lehet főtt tojás, buggyantott, tükörtojás, rántotta, omlett).
- Amíg a tojás készül, a bageleket kettévágjuk (vízszintesen), majd enyhén megpirítjuk.
- A bageleket két tányérra tesszük, majd hozzáadjuk a babsalátát. A tetejére helyezzük a tojást, és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu