Hétvégén sokszor vágyunk egy kiadós reggelire. A buggyantott tojás elkészítése mindössze 5 percet vesz igénybe, miközben néhány zöldséget gyorsan grillezhetünk, párolhatunk vagy blansírozhatunk; a húskedvelők számára pedig vagy süthetünk bacon szalonnát. Ez a bagel buggyantott tojással és szezámmagos káposztával egy finom és egészséges étel, ami 10 percen belül az asztalon lehet. Pikánsabb verzióhoz adhatunk egy apróra vágott chilit vagy egy csipet chilipelyhet.
Hozzávalók
- 2 bagel
- 2 tojás
- 1 teáskanál ecet
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 szál újhagyma
- 50 g apróra vágott fodros kel vagy kelkáposzta
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés
- Egy lábas (kb. 5 cm mélységű) vizet a tűzhelyen felforralunk.
- Közben egy wokban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és az újhagymát, és kevergetve 30 másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát és a szójaszószt. Egy percig keverjük, rászórjuk a szezámmagot, majd lefedjük, és nagyon alacsonyra állítjuk a hőt.
- A bageleket félbevágjuk és megpirítjuk.
- Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk az ecetet, fakanállal megkeverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat vagy egy merőkanállal beletesszük őket. 2 percig főzzük, amíg fehérré válik teljesen a fehérje.
- A pirított bageleket két tányérra tesszük, esetleg megvajazzuk (vagy megkenhetjük zöldségpástétommal, misóval, pestoval, chililekvárral stb) őket.
- Szűrőkanállal kivesszük a tojásokat a vízből, majd a bagel közepére helyezzük és köréjük kanalazzuk a káposztát.
- Sózzuk- borsozzuk és egy-egy csipet szezámmaggal megszórjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek