
Ez a babos fasírt egy fehérjedús verzió ami glutén-mentes is. Kenyér és tojás helyett babot használunk kötőanyagként. Továbbá sütőben vagy légkeveréses fritőzben készülnek, így egészségesebbek is. Burgonyapürével és uborkasalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 450 g darált sertéshús
- 1 konzerv fehér bab
- 1 tk szárított oregánó vagy majoránna
- 1 evőkanál paprika
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 kisebb hagyma, lereszelve
- Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
- A babot lecsepegtetjük, majd villával pépesítjük.
- A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az oregánót vagy majorannát, paprikát, fokhagymát, reszelt hagymát és a babot. Sózzuk, borsozzuk.
- Jól összegyúrjuk a keveréket, majd 5 percig pihentetjük.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- Nedves kézzel húsgombócokat vagy korongokat készítünk, amiket tányérra vagy közvetlenül a tepsibe tesszük.
- Megkenjük vagy lespricceljük őket olajjal, majd körülbelül 20 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek. Tíz perc sütés után megfordítjuk őket.
- Air fryer használata esetén kövessük a gép utasítását – kb 15 perc alatt megsülnek!
- Serpenyőben is ki lehet a fasírtokat sütni. Ebben ez esetben egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsgombócokat aranybarnára sütjük.
- A fasírtokat melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, köretekkel, salátákkal stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
