Az avokádó salsa a guacamole darabos verziója, amit salátaként illetve töltelékként szokás fogyasztani. Nagyon könnyen elkészíthető, és jól passzol mexikói ételek mellé, vagy tortilla tekercsbe, tacoba töltelékként. Előételként is találhatjuk tortilla chips kiséretében.
Hozzávalók
- 1 marék koktélparadicsom (vagy 2 nagy, érett) paradicsom
- ½ lilahagyma
- 1 jalapeño chili paprika
- 1 közepes avokádó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 lime leve
- 1 kis gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 marék korianderlevél (apróra vágva)
- Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, majd szűrőbe tesszük, és leöntjük forralt vagy hideg vízzel (ettől puhább lesz a hagyma). Alaposan lecsepegtetjük.
- Egy kis keverőtálban összekeverjük az olívaolajat, a lime levét, fokhagymát, sót és a borsot.
- A paradicsomot felaprítjuk (a magokat is el lehet távolítani, de nem muszáj).
- A chilit kimagozzuk, majd felaprítjuk.
- Az avokádót meghámozzuk, a húsát apró kockákra vágjuk.
- A felaprított zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott korianderleveleket is.
- Az öntettel óvatosan összeforgatjuk a salátát.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést/csípősséget.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu