Ez az avokádó és cékla saláta mindössze 5 perc alatt összedobható. Ideális laza ebédre vagy vacsorára pirítóssal vagy friss zsemlével tálalva. Köretként is tálalhatjuk steak mellé.
Hozzávalók
- 1 érett avokádó
- 2 közepes sült vagy főtt cékla
- 1 kis fej római saláta
- 50 g feta (vagy puha kecskesajt)
- 1 marék dió
Az öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz
- 1 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Az öntetet egy kis tálban kikeverjük. Megkóstoljuk és ízlés módosítjuk.
- A diókat olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, majd egy tányérra tesszük.
- Rájuk öntünk egy kanál öntetet némi extra mézzel kombinálva, és jól bevonjuk a dióbeleket ezzel.
- A salátaleveleket apróra vágjuk, a céklát pedig felkockázzuk.
- Az avokádót meghámozzuk és kimagozzuk, majd a húsát apró darabkára vágjuk.
- A salátát egy tálra szórjuk, majd az avokádót és a céklát hozzáadjuk.
- Meglocsoljuk az öntet felével, összekeverjük, majd hozzáadjuk a diókat és a maradék öntetet.
- A tetejére morzsoljuk a sajtot és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu