Ez az angol szalonnás-sajtos omlett egy klasszikus recept, ami népszerű hétvégi reggeli Angliában. Ropogós kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 nagy vagy 3 kicsi tojás
- 2 szelet bacon húsos szalonna
- 2 vékony szelet Cheddar sajt
- 1 marék rukkola vagy vízitorma
- 1 tk barna szósz vagy Branston pickle
- só, bors
Elkészítés
- Egy serpenyőben egy kis kanál olajat felhevítünk, és aranybarnára sütjük a bacon szalonnát. Egy tányérra áttesszük őket.
- A serpenyőt kitöröljük. A tojásokat enyhén felverjük két csipet sóval.
- Egy kanál növényi olajat felhevítünk a serpenyőben. A felvert tojásokat beleöntjük a serpenyőbe, hagyjuk szétterülni, majd addig sütjük, amíg a felülete zselés lesz. Hozzáadjuk a sajtszeleteket, hagyjuk elolvadni.
- Az omlett egyik felére fektetjük a szalonnát, a másik felére szórjuk a rukkola leveleket.
- Meglocsoljuk barna szósszal vagy a pickle-el és az omlettet félbehajtjuk.
- Egy percig sütjük, esetleg megfordítjuk.
- Egy tányérra kicsúsztatjuk és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu