Ez a fűszeres almás gyömbéres gofri remek egy őszi hétvégi reggelire! Elkészítése nagyon egyszerű, és tálalhatjuk kedvenc feltétünkkel, például fagylalttal, almaszósszal, karamellizált dióval, csokihabbal stb.
Hozzávalók
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 2 kis tojás
- ½ bögre tej (növényi-alapú is jó)
- 2 alma, lereszelve
- ½ teáskanál őrölt gyömbér (vagy még több, ízlés szerint)
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ⅓ bögre darált dió (elhagyható)
Elkészítés
- A reszelt alma kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg egy sima, sűrű tésztát nem kapunk.
- Beleforgatjuk az almát, majd félretesszük pihenni.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Amikor felforrósodott, belekanalazzuk a tésztát, és a készülék utasításait követve kisütjük a gofrikat. Körülbelül 4 gofrira lesz elég a tészta (a gofrisütőtől függően).
- A gofrikat karamell szósszal vagy saját feltétekkel/mártásokkal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu