A cider az angolok egyik kedvenc itala, amit főzéshez-sütéshez is használnak, különösen ősszel-télen. Ez az almás cider-ben sült csirke nagyon egyszerűen összedobható, valójában a sütő végzi a munka nagy részét. Ideális lusta hétvégi ebédre. Tálaljuk krumplipürével és párolt zöld zöldségekkel vagy salátával.
Hozzávalók
- 1 közepes egész csirke
- 2 kocka puha vaj vagy tejmentes margarin
- 6 ág kakukkfű
- 1 duci gerezd fokhagyma
- ½ hagyma
- 4 db alma
- 2.5dl alma cider
- Só bors
Elkészítés
- A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
- A csirkét a vajjal bedörzsöljük. Negyedekre vágjuk az almákat. 2 darabot a csirkeüregbe teszünk 2 ág kakukkfűvel, a hagymával és fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
- Az almabort egy tepsibe öntjük, majd a csirkét beletesszük. Az almadarabokat és a maradék kakukkfű leveleit köré szórjuk.
- Fóliával letakarva 30 percig sütjük.
- Levesszük a fóliát, és 15 percenként megkenjük a csirkét a szósszal.
- Amikor a csirke aranybarna, leteszteljük a lábaknál, hogy átsült-e rendesen.
- A csirkét és az almadarabokat egy tányérra kiszedjük, lefedjük és 10 percig pihentetjük.
- Közben a cider levet sűrű mártássá redukáljuk a tűzhelyen. (Adjunk hozzá kevés kukoricalisztet, ha nem elég sűrű).
- A csirkét felvágjuk és sült almával táljuk, a cider mártással leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu