A sült oldalas ideális party lehet falat bulikon, vagy piknikre, kirándulásokra is könnyen becsomagolható. Amerikában nagyon népszerű, ahol általában burgonya/édesburgonya chipsekkel, coleslaw salátával és főtt/grillezett kukoricával tálalják. Ez az almaborban sült oldalas egy angol verzió, különösen puha és mállós, mivel néhány órán keresztül sül lassan a sütőben. Ideális advent alatti baráti összejövetelekre és szilveszterre.
Hozzávalók
- 750 g sertés oldalas
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 doboz almabor (400 ml)
- 1 tk édeskömény mag
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 tk Worcestershire szósz
Elkészítés
- A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
- Az oldalasokat egy tepsibe helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és az édesköménymagot, majd az almabor felét a tepsibe öntjük.
- A tepsit alufóliával lefedjük és 2 órán keresztül sütjük.
- A maradék almabort egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a mézet, szójaszószt, Worcestershire szószt és sűrű, sima mártássá főzzük. Félretesszük.
- Két óra lassú sütés után a fóliát levesszük, és főzőlé nagy részét kiöntjük.
- A hőfokot feljebb állítjuk.
- Szilikon ecsettel egyenletesen befedjük az oldalasokat a félretett mártással.
- A sütőben körülbelül 20 percig sütjük az oldalasokat, miközben egyszer megfordítjuk őket.
- A maradék mártással tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu