Ez az áfonyás banánkenyér tejmentes, cukormentes és alacsony zsírtartalmú. Így ideális azok számára, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, vagy odafigyelnek a derékbőségükre! Ideális reggelire, vagy jól passzol a délelőtti kávéhoz illetve délutáni teához is.
Hozzávalók
- 2 érett nagy banán
- 2 kicsi vagy 1 nagy tojás, felverve
- 1 csésze mandulatej
- ⅓ csésze repceolaj
- ½ csésze zabpehely
- 1,5 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéjpor
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 1 csésze kékáfonya
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Egy közepes méretű kenyérformát kivajazunk és sütőpapírral vagy papírkosárral kibélelünk.
- A banánt pépessé törjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet.
- A lisztet, zabpelyhet, sütőport, őrölt mandulát és a fahéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásos keveréket és alaposan összekeverjük. Adhatunk hozzá még tejet vagy lisztet, hogy egy sűrű masszát kapjunk, de a tészta ne legyen gyúrható!
- Belekeverjük az áfonyát, majd az előkészített formába öntjük a masszát.
- Kb. 50-60 percig sütjük a sütő közepén, amíg a teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt nyárstű tisztán jön ki.
- 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd egy rácsra áttesszük.
- Amikor teljesen kihűlt, lehet szeletelni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu