A krumplipüré az egyik legnépszerűbb ételünk, amelyhez hasonlóan egyéb gyökeres zöldségekből is könnyen készíthetünk köretet. Ilyen a batátapüré, amely gyerekek egyik kedvence (hiszen kissé édes) – és ha egy kis gyömbérrel felfrissítjük, egyből egy fantasztikus ázsiai jellegű köretet kapunk..
Hozzávalók
- 80 dkg batáta (édesburgonya)
- 1tk reszelt gyömbér
- 25 gr vaj vagy tejmentes-margarin
Elkészítés
Hámozzuk meg a batátát, vágjuk fel apró kockákra és forró vízben főzzük kb 10 percig. Akkor jó, amikor egy villát át tudunk rajta szúrni. Szűrjük le, és törjük vagy turmixszoljuk össze a reszelt gyömbérrel és a vajjal. Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként húsos ételekhez – különösen passzol ázsiai, főleg kínai ételek mellé.
- Kiváló méregtelenítésre is – de vaj helyett alkalmazzunk hidegen sajtolt növényi olajat.
- A gyömbéres batátapüré egy nagyon egészséges és érdekes alternatíva a krumplipüré helyett! Próbáljuk ki!