A gyors tiramisu egy remek vendégváró desszert partikra, bulikra, gyerekzsúrokra – főleg ha nincs elég időnk vagy energiánk süteményt sütni. Elkészítése roppant gyors és egyszerű, az eredmény viszont tuti finom.
Hozzávalók
- ½ csésze forró víz
- 2 tk instant kávé
- ¼ csésze Marsala desszertbor
- 20 db babapiskóta
- ½ csésze tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 25 dkg Mascarpone
- 5 dkg reszelt étcsoki vagy csokipasztilla
Elkészítés
-
A forró vízbe keverjük el a kávét és Marsalát. A piskótákat mártsuk bele a keverékbe, majd béleljünk ki körben 4 poharat kb 5 babapiskótával.
-
A tejszínt és a cukrot egy kézi habverővel verjük habbá, majd óvatosan keverjük bele a mascarpone-t.
-
A habos keverék felével töltsük meg a poharakat, szórjuk meg a reszelt csokival, majd tegyünk egy másik réteg habot a tetejükre. Ismételten szórjuk meg a maradék reszelt csokival, és esetleg kakaóporral is.
Tippek
-
Megszórhatjuk darált dióval és mogyoróval is! Ebben az esetben kakaó helyett használjunk fahéjat!
-
Használjunk jó minőségű csokoládét – azaz a kakaótartalma minimum 70%-os legyen!
-
Bulik, partik alkalmával adjunk egy-két kanál kávé likőrt vagy desszert bort a habhoz!
-
A Marsala bort helyettesíthetjük Sherry-vel, Portóival vagy Tokaji aszúval.
-
Ha gyerekeknek készítjük, alkohol helyett természetesen használjunk gyümölcslevet!
A gyors tiramisu nem csupán egy valóban egyszerű sütemény, de egy tuti recept is, hiszen nem igényel se sütést, se főzést, se cukrászati ismeretet, ugyanakkor isteni finom!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu