Ez különleges tofu és zöldbab omlett a japán ízeket varázsolják az asztalunkra. Nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul egészséges és finom is. Ropogós salátával vagy japán savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 50 g kemény tofu
- 50 g zöldbab
- 3 kis tojás
- 2 tk Kikkoman natúr szójaszósz
- 1 tk pirított szezámolaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk növényi olaj főzéshez
Elkészítés
- A tofut 1 cm-es kockákra vágjuk. A zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Mindezeket egy kis tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a szójaszósz felét, a szezámolajat és a szezámmag felét. Jól összekeverjük.
- Egy másik tálban enyhén felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a maradék szezámmagot és néhány csepp szójaszószt.
- Felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt, majd a pácolt tofut és a babot óvatosan kevergetve pár percig sütjük, amíg a tofu ropogós lesz, a bab pedig megpuhul. Egy tányérra kiszedjük őket.
- A növényi olajat a serpenyőbe öntjük, és felhevítjük. Amikor forró, beleöntjük a felvert tojást, hagyjuk egyenletesen szétterjedni és addig sütjük, amíg a felülete már nem folyékony.
- Az omlett egyik felére kanalazzuk a tofu-bab keveréket, félbehajtjuk és még egy percig sütjük.
- Meglocsoljuk a maradék szójaszósszal és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Omlett receptek
- Tofu receptek
- Japán receptek
Zest.hu