A szarvashús egészséges sovány hús, amely manapság széles körben kapható a szupermarketekben, különösen a vadász szezonban. Ez a szarvassült japán módra készül, így 10 percen belül az étkező asztalon lehet. Én főételként tálaltam japán tésztával és zöldbabbal, de tálalhatjuk rizzsel vagy saláta feltétként is.
Hozzávalók
- 2 szarvas szelet (comb, vagy hátszín)
- 4 evőkanál japán szójaszósz (Kikkoman)
- 2 evőkanál Mirin vagy rizsbor
- 1 tk méz
Elkészítés
- A szójaszószt, mézet és a mirint egy sekély tálban összekeverjük. A hússzeleteket a tálba helyezzük, és többszörösen megforgatjuk, hogy jól befedje a húst a pác. Két órán át pihenetjük, miközben rendszeresen megfordítjuk őket.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalon pár percig sütjük (a steak vastagságától függően), majd egy tányérra tesszük. Fontos: a marhahúshoz hasonlóan, szarvas- és őzhúst nem szabad túlsütni, maradjon kissé rose, lásd steak készítése>>
- A maradék pácot a serpenyőbe öntjük, és sűrű mártássá főzzük.
- A hús 5 percig lefedve pihentetjük, majd csíkokra szeletelve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Steak receptek
- Japán receptek
Zest.hu