Ha egyszerű és finom kelbimbó receptre van szükségünk a pulykasült vagy libasült mellé, ez a recept tökéletes lesz. Ez a tuti egyszerű kelbimbó áfonyával és mandulával kiegészítve vegán és glutén-mentes is, továbbá előre elkészíthető.
Hozzávalók
- 250 g kelbimbó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mandulapehely
- 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 tk muscovado cukor
Method
- A kelbimbókat félbevágjuk, majd blansírozzuk őket vagy forrásban lévő víz felett harapós puhára pároljuk. Lecsepegtetjük és félretesszük.
- A mandulát olaj nélkül egy serpenyőben aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
- Tálalás előtt felhevítjük az olajat egy serpenyőben, és a fokhagymát világosbarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, és 30 másodpercig keverjük.
- Hozzáadjuk a kelbimbókat és az áfonyát, és addig kevergetjük, amíg átmelegednek.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a pirított mandulával.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Karácsonyi menü
- Mandulás receptek
- Kelbimbó receptek
Zest.hu