A karácsonyi ünnepei menü nem teljes párolt lilakáposzta nélkül! Nagy előnye, hogy előre elkészíthető – akár napokkal korábban is, így csak közvetlenül tálalás előtt kell felmelegíteni. Ez a narancsos lilakáposzta juhar sziruppal és narancslikőrrel egy fantasztikus verzió – de az alkoholtartalma miatt nem alkalmas gyermekek számára!
Hozzávalók
- 1 kis fej lilakáposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1 zöld alma
- 1 pohár fehérbor
- 1 narancs, reszelt héja és leve
- 2 evőkanál narancslikőr (például Cointreau)
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 2 evőkanál juharszirup
- Só és bors
- 1 babérlevél
- Narancslikőr
Elkészítés
- A káposztát és a hagymát felaprítjuk vagy vékonyan felszeleteljük, majd egy lábasba szórjuk.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, forráspontig hevítjük, majd alacsony hőfokon kb. 25-30 percig, vagy amíg a káposzta megpuhul, de még kissé harapós.
- Ha nagyon szaftos, akkor feljebb állítjuk a hőfokot, és addig főzzük, amíg a káposzta besűrűsödik.
- A babérlevelet kidobjuk, és belekeverünk egy kanál narancslikőrt.
- Fedő alatt melegen tartjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu