Ezek a ragacsos áfonyás-narancsos kolbászkák remek parti falatok lehetnek a téli ünnepek alatt, különösen forralt bor vagy pezsgős koktélok mellé. A karácsonyi pulykasült mellé is tálalhatjuk „húsos” köretként. Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom!
Hozzávalók
- kb 35-40 koktél grillkolbász
- 2 evőkanál angol narancslekvár
- 2 evőkanál vörös áfonyamártás
- 2 tk méz
- 3 evőkanál friss vagy fagyasztott vörösáfonya
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A kolbászokat egy tapadásmentes tepsibe tesszük és tíz percig sütjük.
- A lekvárt, mézet, áfonyaszószt és a friss áfonyákat egy nagy keverőtálban összekeverjük.
- Ezt a kolbászokra öntjük, amiket alaposan megforgatunk a mázban.
- További 10-15 percig sütjük, párszor megforgatva, amíg a kolbászkák karamellizálódnak és ragacsossá válnak.
- Egy dísztálba átszedjük őket és a reszelt narancshéjjal megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
- Kolbász receptek
- Narancsos receptek
- Karácsonyi parti ételek
- Karácsonyi receptek
- Szilveszteri receptek
- Karácsonyi menü
Zest.hu