A maradék panettone-ból finom desszerteket lehet készíteni, mint például trifle, tiramisu vagy kenyérpuding. Ez az almás panettone kenyérpuding ideális desszert lehet az ünnepek között vagy szilveszterkor.
Hozzávalók
- 3 evőkanál nádcukor
- 35 g puha vaj
- 2 db zöldalma
- ½ teáskanál fahéj
- 250 g maradék Panettone
- 2 nagy tojás
- 300 ml zsíros tejszín
- 200 ml tej
- 1 tk vanília paszta, vagy 1 rúd kikapart magjai
Elkészítés
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
- Az almát meghámozzuk és kimagozzuk, majd gerezdekre vágjuk. Ezeket egy serpenyőbe tesszük, adunk hozzá 1 evőkanál cukrot, a fahéjat és 25 g vajat. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alma puha és fényes nem lesz. Félretesszük.
- Közben a panettone-t 1 cm vastag szeletekre, majd háromszögekre vágjuk. Megkenjük őket a maradék vajjal. A panettone szeleteket egy hőálló edényben, egymást kissé fedve elrendezzük, majd az almaszeleteket köréjük és közéjük szórjuk.
- A tojásokat egy tálban felverjük.
- Ugyanabban a serpenyőben, amiben az almát sütöttük, felmelegítjük a tejszínt, tejet, maradék cukrot és a vaníliát. Alacsony hőfokon, kevergetve sűrű krémmé főzzük, de ne forrjon fel!
- A forró tejszínes keveréket lassan, fokozatosan a tojásokra öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Ezt a keveréket a panettone-ra és az almára öntjük, és alaposan beáztatjuk őket a mártással.
- A maradék cukorral megszórjuk, majd körülbelül 30 percig sütjük, amíg a panettone szép aranybarna lesz és a vanília mártás megdermed.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu