Ez az almás-szedres zabpehely szelet vegán, cukormentes, alacsony zsírtartalmú és gluténmentes is, ha megfelelő zabpelyhet használunk. Tálaljuk a reggeli kávé vagy délutáni tea mellé – továbbá ideális nassolnivaló lehet a nap folyamán, vagy piknikre, kirándulásokra, uzsonnára is becsomagolhatjuk.
Hozzávalók
- 2 bögre hengerelt zabpehely
- 2 érett banán
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 alma lereszelve
- 1 tk fahéjpor
- ½ csésze apróra vágott dió
- 1 marék szeder, apróra vágva
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Egy kisebb (22×22 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A banánt villával pépesítjük.
- Hozzáadjuk a fahéjat, reszelt almát, zabpelyhet, diót és az olajat. Addig keverjük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Hozzáadjuk az apróra vágott szedret.
- A masszát egyenletesen elosztva a formába öntjük, majd 25 percig sütjük.
- 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd egy rácsra áttesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Hasábokra vagy négyzetekre vágjuk.
- Légmentesen tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu