Nehéz elhinni, hogy ez az alacsony zsírtartalmú, tejmentes, cukormentes banános-datolyás muffin ugyanolyan édes, puha és finom, mint az átlag muffin. Tökéletesen passzol a reggeli kávé vagy délutáni tea mellé (vegán változathoz használhatunk lentojást!) Bármilyen gyümölcsöt alkalmazhatunk a püréhez – pl sárgabarack, alma, szilva, körte, mangó.
Hozzávalók
- 3 nagy vagy 4 kisebb érett banán
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 tojás, felverve
- 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze zabpehely
- ½ csésze apróra vágott dió
- ½ csésze apróra vágott datolya
- ½ csésze gyümölcspüré (barack, alma, körte, mangó stb.)
- ½ teáskanál fahéjpor (elhagyható)
- 1 marék mazsola (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Egy muffinsütő formát papírkosárkákkal kibélelünk, vagy 12 szilikon muffinformát egy sütőlapra helyezünk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, zabpelyhet és fahéjat.
- Egy másik tálban pépesre törjük a banánt, hozzáadjuk a tojást és az olajat. Belekeverjük a száraz keveréket, így egy sűrű masszát kell kapnunk.
- Hozzáadjuk a gyümölcspürét és még több zabpelyhet, ha a keverék nem elég sűrű.
- Belekeverjük a diót és a mazsolát.
- A masszát a muffinformákba kanalazzuk.
- Körülbelül 25 percig sütjük a muffinokat, amíg a tetejük szép világosbarna lesz, és egy beleszúrt pálcika tisztán jön ki.
- Néhány percig pihentetjük, majd egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu