Ha egy finom, egyszerű és egészséges ételre vágyunk, ez a párolt zöldségek pisztránggal minden elvárást kipipál. Könnyen emészthető, alacsony szénhidráttartalmú, glutén- és tejmentes, így a legtöbb étrendbe passzol. Használhatunk más, de nem gumós, zöldségeket is, például cukkinit, zellert, karalábét zöldborsót, babot, spenótot, kelkáposztát stb.
Hozzávalók
- 1 szál zellerszár
- 1 kis fej lilahagyma (vagy 2 salotta hagyma)
- 1 szál sárgarépa
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk citromos kakukkfű levél
- 100 g zöldbab
- 2 szelet pisztráng filé
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál apróra vágott snidling vagy kapor
Elkészítés
- A hagymát, zellerszárt, sárgarépát és a pirospaprikát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk vagy bepermetezzük kevés olajjal.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, alacsony hőfokon, körülbelül 10 percig puhára pároljuk.
- A zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk és a serpenyőbe tesszük.
- Adunk hozzá kevés vizet, majd a hal szeleteket a zöldségekre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk. A tetejére szórjuk a reszelt citrom héjat, majd citromlével lelocsoljuk a zöldségeket és a halfiléket.
- Fedő alatt további 5-10 percig pároljuk (a hal vastagságától függően).
- Az aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu