A hétvégi ebéd után megmaradt sült csirke remek alapanyag lehet gyors és egyszerű ételeke készítéshez. Ez a póréhagymás csirke krumplipaplan alatt egy angol étel, ami elkészíthető nyers, filézett csirkehúsból is. A zöldségeket ízlés szerint változtathatjuk (én általában zöldborsóval, kelkáposztával, zöldbabbal vagy spenóttal készítem). Ropogós salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 5 nagy bio burgonya
- 1 evőkanál vaj vagy tejmentes margarin
- 1 szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk csemege fűszerpaprika
- 2 bögre maradék sült csirke vagy 2 csirkemell/comb filé
- 1 bögre zöldborsó vagy zöldbab
Elkészítés
- A burgonyát felkockázzuk (ha nem bio, akkor előbb pucoljuk meg!), majd enyhén sós vízbe tesszük és felforraljuk.
- Kb 15 percig puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hozzáadjuk a vajat/margarint, sózzuk, borsozzuk, majd burgonyatörővel összetörjük. Lefedve pihentetjük.
- Közben a póréhagymát, sárgarépát és a fokhagymát felszeleteljük. A csirkét kis darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben két kanál olívaolajat felhevítünk, és megdinszteljük benne a póréhagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a csirkét, és 3-5 percig keverjük, hogy átmelegedjen. Ha nyers a hús, akkor azt átsütjük rendesen.
- Hozzáadjuk a paprikát és a zöldborsót. Összekeverjük. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés vizet, és sózzuk, borsozzuk. Lefedve pár percig főzzük.
- Ha készen állunk a sütésére, bekapcsoljuk a sütőt, és a hőmérsékletet 200 fokra állítjuk.
- A csirkés-póréhagymás tölteléket egy mély tepsibe tesszük, egyenletesen elosztva, majd teljesen befedjük a tört burgonyával. (Ha a tejtermék nem okoz gondot, akkor szórhatunk a tetejére reszelt sajtot).
- A tepsit a sütőbe tesszük.
- Körülbelül 20-30 percig sütjük, amíg a burgonyapaplan szép barna lesz.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu