Ez a currys rizs füstölt makrélával a híres skót kedgeree egyszerűsített verziója – egyrészt maradék főtt rizzsel készül, továbbá nincs benne tojás. 10 percen belül elkészíthető, így ideális rohanós vagy lusta napokon. Rizssalátaként is tálalható.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk curry por
- 1 tk őrölt római köménypor
- 1 tk őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- 1 bögre zöldborsó (kiolvasztva, ha fagyasztott)
- 1,5 nagy bögre főtt barna rizs
- 2 szelet füstölt makréla
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy korianderlevél
Elkészítés
- A makréla bőrét lehúzzuk, és a hústát egy kis tálba szaggatjuk.
- Az olívaolajat egy lapos serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk.
- Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd 5 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a fűszerporokat és néhány másodpercig keverjük.
- Hozzáadjuk a zöldorsót és körülbelül fél bögre vizet. Lefedve 3 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a rizst.
- Beleforgatjuk a makrélát és a friss zöldfűszert.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu