Ez a karfiol és zöldborsó curry tökéletes vegetáriánusok és vegánok számára vagy húsmentes napokon. Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán a tűzhelyen hagyjuk rotyogni. Basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk. Ez a verzió nem csípős, így nyugodtan adhatunk hozzá chilit.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelyk friss gyömbér
- 2 közepes sárgarépa
- 1 fej karfiol
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk paprika (ennek fele lehet chilipor)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- ¼ tk őrölt kurkuma
- 2 darab paradicsom, apróra vágva
- 1 darab fahéj
- 500 ml zöldségalapleves
- 3 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- 200 g zöldborsó
Elkészítés
- Meghámozzuk, majd felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért.
- A sárgarépát falatnyi kockákra vágjuk. A karfiolt rózsákra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felforrósítunk két evőkanál olajat. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük 5 percig, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a karfiolt. Lefedve további 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk az őrölt fűszereket és a sűrített paradicsomot, összekeverjük, hogy mindent jól bevonjanak.
- Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a fahéjat, majd felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy teljesen ellepje a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Forráspontig hevítjük, majd alacsony hőfokon 25-30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, felforraljuk és 5 percig főzzük.
- Tálalás előtt belekeverjük az apróra vágott korianderleveleket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu