Ez a lazacos tojáslepény zöldborsóval egy rendkívül egyszerűen elkészíthető étel. Tökéletes egy hétvégi villásreggelire (ropogós salátával), vagy parti falatként is tálalhatjuk italozás mellé.
Hozzávalók
- 4 közepes tojás
- 1 bögre zöldborsó
- 1 kis konzerv vadlazac (vízben, nem olajban eltett)
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál kapor, zöldpetrezselyem vagy snidling
- sajt (opcionális)
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban enyhén felverjük. A lazacot lecsepegtetjük, és a tojáshoz adjuk, majd villával összetördeljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy hőálló közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd beleöntjük a tojásos keveréket úgy, hogy egyenletesen elterüljön. A tetejére szórjuk a zöldborsót.
- Lefedjük és körülbelül 5 percig sütjük, majd lejjebb állítjuk a hőfokot, és addig főzzük, amíg a tojás felülete már nem folyós.
- A sütőben magas fokra állítjuk a grillsütőt, majd pár percig megpirítjuk a tojáslepény tetejét. (Előtte megszórhatjuk egy kis sajttal – feta vagy a kecskesajt a legjobb)
- A tetejére szórunk még néhány apróra vágott zöldfűszert.
- Hűlni hagyjuk, majd szeletekre vagy négyzetekre vágjuk.
- Melegen tálaljuk vagy szobahőmérsékleten rágcsálnivalóként.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu