A héjában sült édesburgonya nagyon változatosan elkészíthető – adhatunk hozzá mindenféle finom feltétet, vagy kikaparhatjuk a húsát, amit összekeverhetünk szószokkal, fűszerekkel és mártásokkal és voila egy egészséges, mégis laktató ételt kapunk! Ez a sült édesburgonya gremolatával kiegészítve egy szuper finom étel, ami tálalható főételként vagy köretként is.
Hozzávalók
- 2 nagy édesburgonya (lehetőleg bio)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 marék petrezselyem vagy menta (vagy mindkettő keveréke)
- ½ citrom reszelt héja
- ½ chili paprika vagy néhány csipet chili pehely
- 1 kis fokhagyma, felaprítva
- Tálaláshoz: görög joghurt (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A burgonyát villával többször megszurkáljuk, és egy sütőformába tesszük.
- Körülbelül 45 percig sütjük, amíg megpuhul (teszteljük le – szúrjunk bele egy hústűt vagy pálcikát!).
- Közben a citromhéjat, zöldpetrezselymet, chilit és az olajat egy mini aprítógépbe tesszük, és durva pasztává pürézzük. Sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyát az egyik oldalon bevágjuk, egy zsebet képezve, majd a gremolatával megtöltjük, és kevés joghurttal esetleg leöntjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu