Ez a finom karalábé, póréhagyma-és édesköményleves vegán, szénhidrát- és kalóriaszegény. Tálaljuk egészséges kenyérrel vagy lencselepénnyel. Vegetáriánus verziót tálalhatjuk tejföllel vagy görög joghurttal is.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej karalábé
- 1 db édeskömény gumó
- 1 póréhagyma
- 1 paszternák
- 1 tk köménymag
- 750 ml zöldség vagy csirke alapleves
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés
- Az édesköményt és a póréhagymát apróra vágjuk. Az édeskömény leveleit félretesszük.
- Nehéz alapú serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb 8 percig dinszteljük, rendszeresen kevergetve.
- Közben meghámozzuk a karalábét és a paszternákot, majd apró kockákra vágjuk őket és a hagymához adjuk az édesköménnyel együtt. Hozzáadjuk a köménymagot is és pár percig keverjük.
- Felöntjük az alaplevessel, és körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botturmixszal addig pürézzük, amíg egy sima, selymes levest nem kapunk.
- Adunk hozzá még alaplevest, ha túl sűrű.
- Hozzáadjuk az almaecetet. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- Az édeskömény leveleket felaprítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu